Mijn partner heeft een vennootschap. Help, wat bij een scheiding?

Regelmatig krijgen we de vraag wat er gebeurt bij een scheiding indien uw partner een vennootschap heeft.

 

Er zijn immers advocaten die iets kennen van vennootschapsrecht en er zijn er die iets kennen van de gewone echtscheidingen.

 

Wij willen u graag helpen met deze complexe problematiek.

 

Als u tot een scheiding komt van uw partner waarmee u samen een vennootschap hebt, samen aandelen in de vennootschap hebt, of als u gehuwd bent en uw partner heeft aandelen in de vennootschap, dan maken wij graag met u een afspraak om te bekijken hoe u dit op de meest voordelige manier tot een goed einde kan brengen.

 

Belangrijk daarbij is de waardering van de aandelen van de vennootschap. Er is wat men noemt in de literatuur een belangrijk onderscheid tussen de lidmaatschapsrechten en de vermogensrechten.

 

Indien u zelf beschikt over de gegevens inzake de aandelenstructuur, de balans en de resultatenrekening kan u direct bij ons een afspraak maken. Indien u daar niet over beschikt, kunnen wij deze voor u uitzoeken.

 

Vervolgens gaan we met u een strategie uitzetten in verband met de aandelen en de waarde van de vennootschap, die moet leiden tot een minnelijke, onderhandelde oplossing met uw partner.

 

Indien nodig, maar dat is vandaag eerder de uitzondering, kunnen wij voor u een procedure opstarten teneinde deze aandelen te doen overnemen of te laten waarderen.

 

U kan ons bereiken voor een afspraak op 016 301 440 of via e-mail info@advocaten-leuven.be

 

Wij doen ook consultaties online indien dit voor u makkelijker is